My Blog

Tentang Awak&Kite…NurCinta Kami…

Futhur…

Usai solat subuh,hairul kejut anak2 bangun termasuklah si baby abang..anak2 bangun,kami ajak mengemas rumah bersama2..dahtu derang tgk katun jap..bila walid buka buku nak pulun disertasi,anak2 pn busy ambil buku utk mmbaca,menulis&menconteng..haritu gi midvalley,ada belikan kak long&adik cop princess..saja suka2..hihihi Hairul mengajak sarapan di mcD..aku mcm malas nak gi tapi pergi jelah sbb dah lama kak long request untuk makan pancake..jadi,hairul siapkan anak2(mandikan,pakai baju kesemua nur cinta kami),aku pula hanya siapkan targus untuk keperluan anak2 seperti biasa.. Dlm perjalanan,kak long request utk k ikea..jadi kami suruh dia fikir& timbang2 sama ada nak ke ikea@menikmati pancake yg dah lama diingininya…Agak lama jugak nak bagi keputusan ( dia pn xtahu mane yg lebih dia nak kot,klo blh 2-2 dia mahu…hahaha) akhirnye kak long decide ke ikea..dlm kepala ummi,nk mkn meatball lah nnt🙂 sedapnye meatball ikea.. Eh2,rupanya sebelah ikea ada mcD,jadi walid yg baik telah take away pancake utk mkn kt ikea..Sesampai di ikea,terus nk order meatball tapi hampa bila diberitahu kul 11.30 baru dijual…aduhai.. Jadi aku pun beli meehun goreng rm99 sen sepinggan..murah benar sarapan dalam pasaraya! Aku pun beli 2 pinggan,kapucino,ciken wing&dadih caramel 8bekas..sedap betul dadih dia,sgt menyukainyeeeee..setel semua time futhur,kami jln2 dlm ikea…takat tmpt mainan anak2 aje,maklumlah berjalan ngn mujahid2 kecil,xdenye nk cuci mata🙂..enjoy our moment with kids <3<3

Dh puas derang main dan angkut ape yg berkenan dihati,apa lagi bayar di kaunter bayaranlah..hihihi..khadiijah wafi&aaminah wafi masing2 ada troli kecik ngn barang2 yg derang nk beli..sgt cumil🙂

Ingat pastu kami nak balik, walid ajak makan aiskrim ngn depan kaunter ikea rm1..belilah 2..walid dalam tak nak beli ape2,katanye saja tengok2 tiba2 tengok2 di gi beli roti hotdog ngn softdrink🙂 walid2,cakap xserupa bikin..tapi thanks eh sbb nyum2 mmg sedap..

Otw balik,kami singgah beli baju abang baby kt laman seri..sekali lagi kami bedal one slice kek red velvet kt coffee planet🙂

Disebabkan belum makan nasi,kami singgah tapau nasi ayam kt restoran mak jah bukit jelutong untuk lunch (lunch k? Jam dh kul4 time tu,hihihi),beli susu formula dan sabun basuh kt speedmart..

Itulah aktiviti kami apabila hujung minggu menjelma walhal hari jumaat,walid dah siap pesan,wekend kali ni dok umah aje…hihihi🙂 tapi sebenarnya kami memang tak boleh lekat kat rumah even penat macam mana pun..

Alhamdulillah,anak2 nurcinta kami sangat seronok bila berjalan2..indahnya tengok senyuman mujahid2 kecil ini.. Maha Suci Mu yang telah menghadirkan mereka dalam hidup kami yang singkat ini..

Walid Ummi sayang kalian sungguh! <3<3<3

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: