My Blog

Tentang Awak&Kite…NurCinta Kami…

Botol air

Mimi belikan botol air tupperware kaler biru..mekasih mimi🙂

Tiap hari sebelum pergi sekolah,hairul akan isikan air dalam botol..selalunya aku tak perasan tapi hari ni aku terbangun lambat sekitar jam 6 pagi..tak sempat nak bekalkan abang susu umi fresh,cian anak umi sayang😦

Sampai di sekolah terlewat 5minit,haiyaa…rasa berdosalah sangat sebab makan masa persekolahan.. memandangkan hari ni jumaat, rancangan mengajar kena hantar, aku pulak tak siap lagi..aisey,malasnye nak menyiapkan tapi aku pulun bagai🙂 awal pagi aje free, itupun kalau tak ada relief guru yang tak hadir.. Lepas tu 6 masa straight sampai balik.. Dok kalut balun rancangan mengajar, tertengok botol air.. Ish,dari bangun tidur, setitis air pun aku tak minum lagi..

Sambil2 buka penutup nak minum, aku teringat yang anje buh air dalam botol tiap pagi.. Tak pernah pun cakap terima kasih, hari ni hatiku terdetik “anje,terima kasih buh air dalam botol, sayang tengah haus sangat ni sekarang.. Terima kasih anje”

Lalu, aku capai handset terus text anje ” Terima kasih tuangkan air.. terima kasih jadi husband yang paling baik sememangnya hairulhazan suami terbaik ..jadi walid yang paling baik ini aku tak nafikan even kteorang gaduh besar sekalipun . Kalau kita gaduh pun, fakta tu tak boleh disangkal. Baiknye lebih banyak dari buruknye “.Nama pun manusia kan..

Tit..tit.. Eh, anje replylah ” Anje minta maaf sakitkan hati sayang je memang pun selalu 🙂 hihihi.. Annivesary kita lagi sebulan, jangan lupa temujanji kita kat restoran menara Kuala Lumpur ” Text itu membuatkan hatiku berbunga riang& senyuman terukir sentiasa hingga menimbulkan kepelikan kepada anak2 muridku.. Hihihi🙂 Cikgu tengah layan cinta!

Jom, menghitung hari ke 6 June 2012- Annivesary yang ke6🙂

Single Post Navigation

One thought on “Botol air

  1. hairul2801 on said:

    Waduh, kensel sudah.. Xde pengesahan halal dari Jakim..~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: