My Blog

Tentang Awak&Kite…NurCinta Kami…

Hari Ibu

Dolu2, aku sering menyambut hari ibu dengan meriah sekali.. Acara utama, memotong kek dan makan2 bersama famili.. Selalunya apabila berada di rumah mak ayah (parent in law), mesti ada doa selamat.. Yang kelakarnya, mak akan menjemput adik beradiknya untuk memeriahkan acara.. Kami pun tak tahu, tahu2 pokcik mokcik dah ada kat rumah..hihihi…mak2, ai sayang mak🙂

Sambutan hari ibu di rumah mama&ayah bersama adik2, kami makan diluar-saling topup menopup& memotong sebiji kek.. Baca doa makan aje,hihihi🙂 sayang mama..

Untuk tahun ini, setelah mendengar ceramah UAI, aku tidak lagi menyambutnya.. Aku memohon maaf pada kedua2nya&menerangkan perkara sebenar memandangkan internet tidak sampai pada mereka (rumah mak ada internet🙂 tapi biasalah, orang tuaku tidak berminat)

Kak Long kami, balik2 sekolah aje terus said “ummi, happy mother’s day! Ni kak long give ummi flower card, kak long does at the school with ms sherly” oh,osemnye kak long🙂 terima kasih sayang.. Terima kasih jadi baby yang solehah..

Misi malamnya, ummi kenalah terangkan tentang mother’s day..cukup2lah ummi tak tahu dolu2, tapi anak2 ummi mesti tahu.setelah ‘bersilat pencak bunga’,kak long pun antara faham dengan tidak, biarlah pendedahan awal itu amat penting..

Aku pun dok tanya kat hairul, boleh ke nak juga sambut hari ibu tapi tarikh lain? Nak sambut tiap kali 7 Julai.. Hairul tanya kenapa tiap 7 Julai-musykil agaknya dengan permintaan aku yang nth ape2 je.. Aku balas sebab nak makan kek… Bertambahlah pening kepala hairul.. Hihihi🙂 Tapi hairul tetap layankan aje siap bagi cadangan sambut tiap kali besday kak long kerana waktu tu kami mendapat tittle ” Walid&Ummi” – waduh2,bernas juga ideanya..

So, tiap kali 24 Mei- itulah hari walid&ummi🙂 Suka.. Suka.. Suka🙂

Bergelar ummi&walid pada usia 24 tahun, sangat indah cuma den tak tahan seriau nak bersalinkan kak long.. Dalam seriau+ngeri tu, dah 3 orang mujahid kecil ini menghuni jiwa raga kami – KakLong,Adik&Abang- sayang kalian🙂 anak2 soleh solehah kami, betul2 mencabar kami untuk terus meneroka&memotivasikan kami..

Terima Kasih kerana memberi Walid&Ummi ‘Adventure Journey’, tanpa kalian tiadalah tittle ‘Walid&Ummi’…

 

 

20120519-002332.jpg

20120519-002619.jpg

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: