My Blog

Tentang Awak&Kite…NurCinta Kami…

Atin&Mimi

20120525-015642.jpg

Atin&Mimi yang berposing dengan kak long di kedai aksesori rambut- Tesco Seri Alam

20120525-015850.jpg

Mimi is Ibu with Kak Long

20120525-015954.jpg

Atin is Bonda withAdik..

Bonda

Adik aku nombor 2 namanya Fatin Nabilah binti Abdul Wahid.. Sekarang sedang buat master di UM sambil tolong menolong menjaga anak2.. Membahasakan dirinya bonda kepada anak2.. Hai, masih single sudah dipanggil bonda.. Apabila Kak Long lahir, aku sibuk2 berfikir nak suruh anakku panggil apa kepada adik2 ku.. Aku tak berminat untuk panggil-mak ngah,maksu& sebagainya..

Jadi setelah, dipilih, dicop memasing2 dengan pilihan sendiri (padahal baby lagi tak tahu nak memanggil lagi ) atin memutuskan untuk dipanggil bonda… Memang sangat sesuai, sedap pulak telinga mendengar… Sampai la ni lah, anak2 ini memanggil bonda.

Bonda sangat baik, jadi anak2 menjadi ‘semakin berlemak disukai ramai’.. Jarang nak marah2 a.k.a nak menegur.. Semua boleh… Ada certain2 part yang sangat jarang berlaku apabila kes bonda marah- sangat2 jarang berlaku.. Selalunya bonda memang baik dengan anak2🙂 Anak2 pun menyayanginya🙂

Terima Kasih atin atas budi menjaga& mendidik anak2.. Semoga atin terus sukses&berjaya menggenggam master.. Aja2 fighting🙂🙂

Ibu

Ibu muda ini telah sama2 bersusah payah bekerja& duduk bersama ketika aku memulakan hidup bersama abang longnya.. Menjaga Khadiijah Wafi tanpa berkira kederat, menyayangi anak2 seperti anaknya sendiri.. Namanya Ummi Afiqah bte Abdul Wahid, lebih manja dengan panggilan mimi. Merupakan anak ketiga dalam adik beradik.

Sekarang dalam dilema sama ada mahu dipostingkan ke Sabah atau mengambil peluang tawaran felo siswazah USIM untuk buat Ma-PHd.. Andai ke Sabah, mesti anak2 ini kerinduan bangat pada si ibu.. Masa bersama pun makin berkurang, tahu2 anaknya sudah membesar.. Tapi, kalau itu pilihannya, semua orang kena akur dalam sedih😦

Sekiranya felo siswazah, mimi kena prepare mental fizikal untuk menempuh pengalaman yang amat panjang— pengalaman tersebut akan lebih mematangkan& mendewasakan mimi.. Cumanya, tidaklah semewah orang bekerja sekarang sebab ilmu itu sendiri yang akan memewahkan mimi pada masa akan datang..

Perihal ibu ini, agak tegas orangnya.. Tapi meningkat lebih dewasa, lebih banyak kelembutan& diplomasi dengan anak2.. Menjaga anak& rumah macam sendirinya punya.. Terima kasih mimi.. Semoga pilihan mimi pada hari ini, membawa lebih banyak kejayaan pada masa akan datang.. Sebagai kakak, along hanya bagi pandangan untuk memajukan mimi..

Atin&Mimi,

Terima kasih atas segalanya..
Tidak mampu membalas jasa2 atin&mimi dalam campur tangan membesarkan, mendidik& menyayangi anak2..
Semoga bertemu dengan pasangan yang soleh walaupun pencarian itu memakan masa bertahun2. Mempunyai anak2 yang soleh dan solehah (bilalah tu nak merasa pegang anak mimi& atin ni?
Dua2 sangat suka akan ilmu🙂 )
Doa along, agar atin&mimi berjaya didunia& akhirat, diberi kemuliaan ilmu yang bermanfaat..

Salam paling sayang,
Along~~

Single Post Navigation

One thought on “Atin&Mimi

  1. ummi fiqa on said:

    since now,xtau sambung belajar is a right decison atau x.. Btw,thanks a lot for this moment..always n forever loves you

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: