My Blog

Tentang Awak&Kite…NurCinta Kami…

Misi

Wallaweh,adik tunggal lelaki sudah menegur “along dah gemoklah ” aduh, naik luruh jantungku.. Lantas ku tanya pada peminat aku ” anje, sayang dah gemok ke? “…& dari dulu, kini selamanya jawapannya adalah sama “sayang masih kurus macam dulu juga..” aku ” ye ke.. ????, erk.. ” macam tak percaya dengan jawapan anje..

Ohoooo, sepanjang perjalanan menghantar atin&ameer ke terminal bas, aku dah merangka2 misi untuk diet&kuruskan badan bermula bulan Julai ini.. Antaranya:

1) minum air masak 2 liter sehari-ada botol herbalife, bolehlah sukat air..
2) sehari, sekali je minum air manis-of kos milo suam tanpa susu, kekadang je buh anmum
3) nasi kurangkan pengambilan – dalam 5sudu je sehari
4)banyakkan berjalan -maybe boleh try 500 langkah sehari&lompat bintang 15 kali lompat sehari
5) no more ice..
6) makan sayur&buahan
7) makan ayam rebus? Erk…tertelan ke?
8) puasalah pun bagus.. Nak ramadhan dah ni..
9) tak de lagi nak ngopi&ngeteh – hairul, no more ye.. 🙂
10) Kerapkan lagi ‘aktiviti’ untuk si abang 😉

Esok nak gi timbang berat badan sekarang…
Dan malam raya umumkan berat badan ketika itu..

Hopefully, kuruslah sikit…
Tak nak gemok-gemoks sebab jadi ‘lazy bam’
Adik2,anak2&suami pun kurus belaka, nak geng ngan sape kalau gemuks?

Jom start misi 1Julai 2012? 😉

Ada masa lagi nak makan macam2 ni..hehehehe 😉
Anje, esok kek secret resipi satu!!!
Yehaaaa 😀

kaler hijau, ummi&walidnya botol air, merah-kak long&adik 🙂

20120703-221423.jpg

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: