My Blog

Tentang Awak&Kite…NurCinta Kami…

Topikal 2 in the making..

20120708-080658.jpg

Anje sedang mengedit soalan-soalan bahasa arab

Bukan mudah nak edit soalan-soalan yang telah aku gubal, nak setting kedudukan kotak, tulisan, nombor… Itu perkara yang memang aku agak lemah… Silap enter, backspace, tarik- alamat tunggang langgang jadinya.. Nak kena imbang antara arabic& english font, maklumlah laptop jarang guna arabic, agak kalutlah sket..

20120708-081218.jpg

editor tekun dengan kerjanya🙂

Sementelah semalam time aku gubal soalan, time tulah anak2 busy dekat meja aku.. Puas dok ‘halau’, puas pancing ngan ipad&tab-haram derang tak nak.. Aku tekad ajelah buat draf, adik pulak dok nampal2 muka& kaki aku dengan sticker, layankan ajelah🙂 aku jadi batu& terus menulis sampai setel buat soalan.. Kak long terjerit2 cakap muka ummi xcantik, aku buat der je.. Biarlah adik nak buat apa2 pun asal dia tak menangis- itu lagi stress aku dengar..

20120708-115245.jpg

walid menoleh untuk pastikan kenapa abang menangis

Inilah anje aku yang sangat membantu.. Kalau aku tengah dok pulun buat assignment time belajar dulu, dialah yang tolong buat kerja ruma&jaga anak.. Sekarang, tiap kali aku gubal soalan, dialah juga yang akan menarik perhatian anak2-jalan tak jalan, kendian cerita.. Bergaduh tak bergaduh- memang adat berumahtangga.. Hanya yang manis2 aje ingin aku ingati, yang selebihnya jadi tinja kat jamban😀 hahaha

Anje,
Terima Kasih jadi editor..
Sangat menghargainya…🙂

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: