My Blog

Tentang Awak&Kite…NurCinta Kami…

Kepenatan..

Anak2 ummi,
Kak Long Khadiijah, Adik Aaminah&Abang Afkaar..

:: ummi sangat letih menjadi seorang ummi yang bekerjaya.. Seringkali ummi&walid bergaduh akan hal tersebut.. Ummi bila letih, kalau buat kerja, muka masam aje.. Macam2 rasa tak puas hati timbul.. Ketika itu juga walid menegur, kalau sekadar nak mendengar tanpa komen, ummi okeh lagi, jika sebaliknya, mulalah ummi angin satu badan.. ::

Anak2 ummi,
:: sungguh, ketika ummi membuat kerja rumah walau terpaksa sekalipun, dalam hati ummi sering bermuhasabah&berdakwah agar diusir rasa yang tidak2. Agar dihalau jauh2 rasa letih dalam diri.. Kalau ummi letih, walid pun lagi letih ke hulu ke hilir saban hari tanpa rungutan.. Sangat kagum dengan walid.. Melayan kerenah kita yang pelbagai- sungguh walid seorang yang tabah&sabar ::

Anak2 ummi,
:: sekalipun ummi letih, ummi tak pernah menyesal kalian hadir mewarnai hidup ummi.. Biarlah ummi letih seketika tapi tidak mengabaikan kalian… Ummi ingin sangat masa untuk diri sendiri- nak bershopping, berngebang bersama kawan2 yang suka berjalan2 apabila tamat waktu persekolahan, namun ummi tak boleh nak lakukan.. Sebab utama, ke mana ummi pergi, dalam kepala otak asyik teringat kalian.. Daripada ummi tertanya2 tentang keadaan kalian tanpa ummi di rumah, baiklah ummi berguling&bergomol bersama2 di rumah.. Itulah masa untuk diri ummi.. Lahirnya kalian, ummi memang tiada masa untuk diri sendiri kerana rantaian kalian lebih hebat melilit fikiran ummi ::

Anak2 ummi,
:: kala ini, ummi selalu mencium kalian dan sering kali berfikir, dapatkah kalian melakukan perkara yang sama? Ummi juga sering membayangkan nanny juga mencium ummi, bonda, ibu,babah&mummy ketika kami kecil.. Oh, sungguh jauh ummi&nanny sekarang.. Ummi selalu cakap pada walid agar anak2 ummi duduk belajar dekat Universiti Malaya sahaja, ada rezeki lebih, ummi minta pada walid biarlah rumah anak2 ummi berdekatan dengan kami.. Rasa rindu boleh buat ummi merana ::

Anak2 ummi,
Kak Long sayang🙂
Ketika di usia 5 tahun ini, kak long belum boleh lagi membaca.. Walaupun ramai yang compare dan ummi merasa stress.. Tapi walid kak long selalu menenangkan ummi.. Walid adalah vitamin ummi supaya ummi tidak rasa rendah diri apabila kak long dijadikan bahan perbandingan.. Ummi&walid mengajar kak long secara santai, tidak terlalu inginkan kejayaan cuma mengharap agar kak long happy tanpa dibebani stress ketika diusia muda.. Jadi kamilah yang mengajar kak long sikit2 supaya kak long tidak rasa rendah diri di sekolah.. Tak apalah sayang, janji ada peningkatan dari hari ke hari🙂🙂🙂

Anak2 ummi,
Adik sayang🙂
Adik sangat comel..ummi suka cium pipi adik..rasa macam cupcake, macam donat macam pau😀
Adik dah boleh kenal&sebut alphabet al-Quran & phonic alphabet.. Walaupun pelat, tapi masih difahami🙂 sangat comel..
Adik juga cepat minta maaf apabila ummi&walid marah, apabila adik buat salah.. Yang ummi tak tahan bila adik merajuk, adik akan cakap “tak nak kawan” hahahaha😀 mana belajar ni sayang? Tengok upin ipin banyak sangatlah ni.. Adik, suka menangis&berjaga malam, termimpi2& menjerit2.. Adik sayangkan walid lagi dari ummi..mmmm, kenapa ye? Anak walidlah katakan&walid terlebih manjakan si permaisuri agong ini😉

Anak2 ummi,
Abang baby🙂
Abang dah nak masuk 7 bulan, walaupun begitu, abang telah disedut kahak sebanyak 2 kali.. Tersedak susu.. Jadi kami ambil keputusan memberi abang susu ibu guna picagari.. Minum air masak guna picagari&straw.. Abang juga, ummi stop dari ambil solid food.. Cukuplah susu inu buat masa sekarang.. Lagipun, abang pun tidak berapa nak makan sebelum2 ni.. Abang, cepatlah sihat..
Abang dah mula nak merangkak.. Comel sangat.. Sangat cool.. Manis.. Walaupun abang kurus, jangan harap ummi akan lepaskan daripada terkena obses ummi mencium anak2.. Best&nikmat hidup ini..

Allah, terima kasih atas nikmat Iman&Islam..
Pemberian amanah yang tidak ternilai ini.. Aku berdoa agar amanah ini dapat menjalankan segala tanggungjawabnya sebagai hamba&umat Nabi Muhammad s.a.w.. Permudahkanlah urusan mereka di dunia&akhirat.. Naungi mereka dalam lembayung rahmat& kasih sayangmu, bimbinglah mereka agar tidak tergelincir ke dalam murkamu..
Allahumma Amiinn..

Anak2 ummi,
Kalianlah hadiah terbaik dalam hidup ummi,
Cinta yang indah untuk ummi..
Membesarlah sayang,
Menjadi muslim yang musleh..
🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂

The Preciuos Gift from Allah Ar-Rahman Ar-Rahim
~Jundullah&Mujahid Musleh😀

20120712-173033.jpg

20120712-173046.jpg

20120712-173057.jpg

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: