My Blog

Tentang Awak&Kite…NurCinta Kami…

Plan @ Weekend..

Breakfast hari ni, kami merancang untuk makan di pasar tani Shah Alam.. Minggu depan dah puasa, yeay! Ramadhan Kareem sudah mahu datang.. Doanya, agar kami dapat berada dalam bulan penuh rahmat itu..

Plannya nak mkn sup, tapi sebab tak bawa mujahid2 kecil, & pesanan adik yang asyik cakap lapar sahaja sebelum kami keluar rumah, plan pun bertukar! Itulah penangan si anak2 ini.. Rantaian mereka membelit kita tanpa terlepas seminit pun🙂 so, tak adalah nak bergebang sakan.. Beli sarapan& cuci mata, tak sampai setengah jam.. Kami dah terpacak depan rumah!!!🙂 kepulangan kami disambut riuh& meriah oleh mujahid2 kecil ini.. Abang pun beriya juga.. Alahai anak2, itulah dia penghargaan mereka.. Orang lain ada? Hihihihi😀

Usai sarapan& walid uruskan anak2, kami qailulah sampailah azan zuhur berkumandang, siap2 solat.. Walid mengajak anak2 serta isteri yang dicintainya..hehehe😉 ke space u8 untuk lunch.. Ummi off duty masak hari ni..

Alkisahnya, malam sebelum tu.. Ummi memang akan selalu bertanya “::anje esok kita plan nak ke mana eh bawa anak2 jalan?::” Walid”::duduk rumah,bersantai2 kat rumah je esok::” ummi”::ok::”
Sungguh keletihan pada hari sabtu membawa anak2 ke sogo tapi tak sampai 10 minit kami balik semula.. Manusia punyalah ramai, dekat mesin atm pun 30 orang beratur nak keluarkan duit untuk bershopping.. Ummi bajet kat tempat permainan anak2 kat tingkat atas, tak adalah orang.. Perghhh, bajet ummi tersasar.. Budak2 punyalah ramai, sesak nafas kalau bagi mujahid2 ni join sekali.. So, plan cancel.. Promise to kak long, tuesday, we come again..

Selepas lunch, kami pun bawa anak2 main remote car.. Main sampai derang boring.. Inilah satu2 nya tempat yang anak2 ummi main boleh sampai tak nak main lagi, hihihi🙂 sementara tu, ummi cuci mata bersama abang.. Ohhhh, lama dah sebenarnya ummi nak pergi ke butik WHOA, tempat apakah itu? Macam best aje bila ngendap dari luar sebab operasi mereka tutup pada sebelah malam…

Ohooo, painting yang menjadi minat adik&kak long.. Ummi pun dok tanya itu ini, and plan to visit again next time. Tapi, bila si kak long&adik sampai bersama walid, sungguhlah excited! Apalagi, kak long buat deal dengan ummi&walid, tak nak ke sogo tapi nak buat painting kat sini.. Apa lagi, setlah.. Sangat seronok..

Walid&ummi discuss, sebulan 2x kami ingin membawa mereka ke WHOA.. Asah minat seni mereka.. Merealisasikan imaginasi mereka dalam bentuk kesenian yang dibenarkan syarak..
Boleh juga jadi member club..

Anak2 ummi, harapan ummi kalian gembira&enjoy your childhood..
Membesarlah sayang menjadi muslim yang musleh🙂

20120715-194238.jpg
wing kiri-adik painting,wing kanan-kak long🙂

20120715-194814.jpg
adik🙂

20120715-195351.jpg
kak long😉

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: