My Blog

Tentang Awak&Kite…NurCinta Kami…

Homepathy-Dr.Radziah

Alhamdulillah, syukur akhirnya dapat jua ketemu dengan perubatan alternatif lain setelah ke klinik swasta mengambil ubatan buat mujahid2 yang kurang sihat..
Kami memilih homepathy setelah membaca pelbagai forum&yang paling menarik diskusi ilmiah di group ibu-ibu solehah.. Sedikit sebanyak perbincangan ilmiah telah membuka mata kami untuk ikhtiar akan homepathy..

Kenapa kami memilih kaedah homepathy?
1) melihat kesihatan mujahid2 comel ini tiada perkembangan positif.
2) tak sanggup nak ulang alik ke klinik untuk buat sedutan kahak pada abang
3) memaksa mujahid2 ini makan ubat terpekik terlolong macam kena dera
4) ubat dah perabis, tapi kesan nak pulih tu tak ada
5) takut juga nak bagi mujahid2 ini makan ubat yang terlalu banyak kerana mereka masih baby lagi
6) semua orang tahu, ubat mesti ada drug.. Jadi tak berapa elok untuk kanak2

16 Julai 2012: Pengambilan pertama homepathy pada abang

Ya Allah Ya Wahhab, sembuhkanlah penyakit berjangkit ini..
Aminn..

:: ^_^ Dr. Radziah ::
Sangat humble orangnya.. Very2 humble.. Baik giler& ramah.. Buat kami macam anak2 sendiri.. Seumur hidup aku tak pernah jumpa Dr. yang consult tanpa ambil upah.. Dr. Radziah hanya menjual ubat sahaja walaupun penerangan punya panjang lebar.. Memberi nasihat yang tidak putus2.. Pendek kata, seronok& banyak iktibar yang perlu diambil akan penceritaannya..

20120719-213348.jpg
‘vitamin’ mujahid musleh-selsema,batuk,demam&prolife
Rm15x8 botol

20120719-213508.jpg
walid&ummi nye vitamin
Rm15x2 botol

-beli 10 botol dapat diskaun, rm12x10 botol=rm120
Khidmat nasihat Doktor Radziah Aziz free aje😀

20120719-213837.jpg
cumil sangat ubatnya.. Mujahid musleh tak puas makan.. Asyik dok makan aje😀

Single Post Navigation

4 thoughts on “Homepathy-Dr.Radziah

  1. akashah on said:

    Mujahid dh sembuh lepas makan ubat tu?

    • hairul2801 on said:

      Alhamdulillah.. Sembuh dengan izin-Nya.

      Sekarang, kami memang memilih perubatan homepathy apabila anak-anak selsema,batuk dan demam. Namun tidak hanya bergantung pada ubat homepathy semata, kami juga kerapkan pengambilan air masak- dera paksa minum air masak dalam jumlah yang banyak.

      Begitu juga apabila mereka demam, kerapkan mandi 30 minit sekali, minum air yang banyak agar kekerapan perkumuhan berlaku. Balut badan dengan kain basah.

      Last, sekiranya semua telah dibuat, baru kami mengambil perubatan moden..

      • Saya x tahu macam mane sy boleh stumbled upon this..tp it is highly unlikely that the homeopathy meds have any effect in curing your children’s cough and cold..a normal cough and cold are caused by viral infection..and there is yet any cure found for a normal cough and cold..rather, a normal treatment is mainly supportive or conservative in nature – drinking plenty of water and taking a good rest, while the body immune system itself will work to fight the infection (and antibiotics doesnt work for cough and cold either, cos its only effective against bacteria but not virus – due to its molecular structure..) – Dr, London

      • hairul2801 on said:

        Terima kasih.. Saya pun pada mulanya berfikiran begitu. Namun apabila melihat keadaan anak yang masih baby lagi bawah 6 bulan masih belum sihat lagi walaupun setelah buat sedutan kahak 3x, mkn ubat klinik swasta.

        Maka, sebagai ibubapa yang bukan doktor, ibubapa yang hanya mahukan yang terbaik untuk anak-anaknya, kami membuat bacaan tentang batuk selsema bayi di bawah 6 bulan. Petua pun kami cuba, rawatan alternatif homepathy kami cuba juga. Alhamdulillah, dengan izin Allah, memang sembuh dengan sekali pengambilan ubat sahaja (sekali pembelian ubatan sahaja tanpa ulangan pembelian kedua seperti ubat klinik swasta- tiap kali sedut kahak, setiap tu juga ditukar kepada ubat yang baru)

        Memang batuk dan selsema adalah virus, yang jadi masalah kepada kami apabila ianya mengjangkiti baby dibawah umur 6bulan- belum diperkenalkan pada makanan&air. Hanya BF sahaja. Ubat homepathy itu juga ditumbuk halus.

        Terpulang pada individu untuk mempercayai, menafikan dan sebagainya. Pada kami, yang penting anak-anak sihat tanpa nak merumitkan atau menafikan pelbagai kaedah rawatan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: