My Blog

Tentang Awak&Kite…NurCinta Kami…

It’s my birthday ^_^

12 pagi
Anje telah siap dengan poem sambil ditemani lagu poem yang diambil dari youtube.. Anje baca poem dengan rasa gentar, walaupun pada mulanya kami sama-sama tergelak😀 tak tahan bah ayat anje yang memang tak pernah langsung aku dengar..

Dah tiga tahun setiap kali birthday aku, anje akan bacakan poem… Sayangnya, poem-poem anje entah ke mana aku simpan lalu tak ingat kat mana letaknya.. Untuk kali ini, aku abadikan dalam blog untuk tatapan mujahid-mujahid musleh pada masa akan datang..

Kak long, adik& abang sayang, inilah poem yang walid tulis untuk ummi…🙂

ku ukir sekeping hati
pada sehelai lembaran cinta
buat hari bahagia ini
agar kau bisa tersenyum
berpegang hati bertaut jiwa

Sayang,
hati ini sering berdetik
namun mulut sering terkunci
aku diam bukan tandaku benci
rendah hati mohon kemaafan
aku bukan seorang pujangga
yang bisa bermain kata-kata
dan aku juga bukan seorang pelukis
yang bisa melukis warna cintaku

Sayang,
mengenalimu satu keindahan
kau hadir saat ku kehausan semangat
kau sinari hidupku
gelak tawa&gurauan manja
kau suburkan kembali
daun sinar harapan
yang dahulu jatuh merebah

Sayang,
masihkan kau ingat janji kita
Jannah itu matlamat kita
kembara itu amalan kita
andai kau tiba dahulu
nanti aku di pintu Jannah
andai aku pergi dahulu
doa kembaraku selamat tiba

******** ummi pun tersenyum dalam sendu🙂

Oh ye anak-anak ummi, walid kalian seorang yang puitis dalam senyap.. Ummi tak pernah tahu sehingga ummi request poem tiga tahun yang dulu.. Ummi tak nak hadiah yang guna duit walaupun kalau dapat memang syiok😉 tapi bila luahan hati daripada poem ini, lebih menyerap diseluruh urat saraf ummi..

Kalaulah ummi tahu sebelum tiga tahun lepas, pasti ummi dah request lebih awal lagi… hihihi😀

Hari ni birthday ummi yang ke-29 tahun, tahun terakhir di angka 29-an.. Tahun depan dah menginjak angka 30-an.. Tua sudah ummi kalian ini… Buktinya, kalian telah hadir menjadi junior walid&ummi🙂

Hari ni aku dapat beberapa sms wish birthday
1) Happy becoming Birthday 8 Ogos nanti. Dah 29, tahun depan dah 30… Hehe.. Semoga Allah memberkatimu (wish pada 6 Ogos 2012)
~Asma’ Wardah binti Surtahman
Ini adalah besties ummi, sahabat ummi… Paling menjadi kesayangan ummi… Sayang sangat-sangat hingga ummi boleh terima sebagai madu ummi😀 sayangnya ummi kat walidah kalian ni.. Persahabatan kami terbina di Nilam Puri.. Ada masa, ummi buat entri khas untuk sahabat kesayangan ummi ni eh🙂

2) Along, Happy Birthday along. Semoga panjang umur&murah rezeki
~Mohammad Ameer Nurashid bin Abdul Wahid
Babah kalian&adik lelaki tunggal ummi.. Babah rajin buat milk, mandikan, cebuk berak kalian& kerja rumah boleh setel dengan baik… Masterchef nanny&bolehlah jadi juri hakim yang pedas komennya… Hihihihi😉

3) Happy Birthday sayang.. Semoga berbahagia selama menjadi isteri&ibu. Jadilah yang terlebih baik yang dapat mama berikan kepada along.. Ikutlah semua yang baik tinggalkan yang tak elok supaya tidak terkilan nanti.
~Mama
Ni mesti kes nasihat yang tak pernah ada penghujungnya.. Mama adalah penasihat peribadi ummi dalam apa kes sekalipun terutama kes perang ummi dengan walid.. Sangat pelik apabila mama selalu back up walid even terbukti walid bersalah… Pada mama, walid kalian adalah yang terbaik.. Jadi, semua salah akan berbalik pada ummi.. Musykilnya, siapa sebenarnya anak mama? Ummi ke walid? Huhuhu~~
Anje beruntung sebab mama always on your side🙂

4) Salam Ai… Sanah helwah untuk ibu muda&ceria selalu.. Semoga bertambah kebahagiaan+ketenangan+kenikmatan duniawi&ukhrawi abadan abada bersama anje tercinta&mujahidah2 tersayang…aminnn.. (abang sayang juga)
~Roshaida Md. Zain
Teman rapat ummi yang rajin melayan sms ummi.. sms apa? Rahsia..kihkihkih😀

5) Salam Ai.. Selamat hari lahir, moga ai sentiasa bahagia bersama keluarga dalam rahmat&lindungan Ilahi.. Sayang selalu
~Nor Fa’izah Ya’acob
Sahabat baik ummi, kami dulu satu rumah sewa.. Walaupun sekarang jarang sms, tapi ingatan pada ummi fa’izah tak pernah padam.. Mudah-mudahan, raya tahun ni…sempatlah kita pergi ziarahnya.. Anje, boleh eh…🙂

6) Allah selamatkan along, Allah selamatkan along… Moga menjadi isteri yang solehah, ummi yang mithali. May your life be blessed🙂
~Ummi Afiqah binti Abdul Wahid
Ni ibu kalian sayang..kalian banyak membesar ditangan ibu ini.. Banyak jasa ibu kalian, sayangi&hargainya macam kalian menyayangi ummi ye🙂

7) Assalamualaikum. Selamat Ulangtahun. Semoga Allah melimpahkan rahmat&rezeki ke atas Siti Syadatul Azura binti Abdul Wahid.. Dipanjangkan umur disamping kesihatan yang baik.
~Mak, terima kasih atas segalanya terutama menerima ai sebagai anak, mengajar ai memasak&memotong barangan dapur supaya lebih cantik…hihihi.. Sayang mak!🙂

8) Salam. Happy Birthday… Moga panjang umur&murah rezeki&jangan lupa ganti puasa yang tertinggal! He!
~Nasarudin Abd Rasid
Kawan baik ummi, tukang tolong skodeng walid time belajar dulu…hihihihi😉 Nasa, sorry eh..ai puasa 3tahun penuh tanpa tertinggal pun..hiks! 😀

9) Happy Birthday.. Semoga panjang umur murah rezeki&diberkati&dirahmati Allah. Menjadi isteri solehah&ibu mithali.
~Fatin Nabilah binti Abdul Wahid
Bonda kalian yang sangat memanjakan kalian… Tidak pernah nak memukul@mencubit kalian.. Membuatkan kalian menjadi lemak ketam😀.. Ikutkan aje kemahuan kalian.. Terima kasih bonda atas didikan&kasih sayangmu pada kami…sayang bonda!🙂

10) Sayang, Selamat Hari Lahir, Happy Birthday, Sanah Helwah, Senice de Quaila… Jadikan usia 29 sebagai suatu kekuatan untuk terus berjuang mencari redha Ilahi. Serta jadikan usia 29 sebagai pemangkin untuk kita sama-sama bertambah matang menempuh hari-hari terkemudian. Anje sentiasa berdoa semoga sayang panjang umur, murah rezeki&dipermudahkan segala urusan. Amin
~Mohd Hairulhazan bin Rosli
Ini cinta hati&denyut nadi ummi.. Tanpa dia tiada tempat ummi bersahabat,menyulam kasih sayang berlainan jantina, tanpanya sunyilah dunia ummi tanpa perang manja.. Tanpanya, siapalah ummi kepada kalian?🙂 Anje, syukran jazilan.. Barakallah! Anje, you are my POLARIS…🙂

******
Terima kasih kak long&adik, nyanyikan lagu birthday in english, malay, arabic&chinese..
Ummi suka sangat..

Abang sayang, love you baby..nyanyi dalam bahasa abang..

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: