My Blog

Tentang Awak&Kite…NurCinta Kami…

Sweettttttt *wink*

Khamis&Jumaat adalah hari sambutan jamuan merdeka raya untuk tahun4&5.. Macam-macam hidangan yang ada. Kenyanglah perut…

Ada satu cerita nak kongsi dengan anak-anak ummi,
Kawan ummi kata walid sweet..
Ummi pun terkesima ” erk?” biar betul!
Adakah ummi tak perasan akan hal tersebut selama ini????
Lalu ummi pun tanya:” kenapa cakap macam tu?” (nak tahulah jugak tang mana yang sweetnya si asben ummi ni😉 )

Kawan ummi pun kata:” tengok muka asben akak ni seorang yang sweet&mesti selalu bagi kerjasama?”

Ummi:” kenapa pulak?”

Kawan ummi:” yelah, bukan senang asben nak hantar isterinya pergi&ambil dari tempat kerja, terasa sweeetnya asben akak sebab sanggup buat macam tu, klo orang lain confirmlah hantar naik kereta tak pun suruh drive sendiri.. Ini akak merempit!”

Ummi:” senanglah naik motor cuma akak suka naik kereta time balik, on the way boleh pam susu”

Kawan ummi:” asben akak mesti selalu bagi kerjasama kan?”

Ummi:” a’ah, memang asben akak selalu bagi kerjasama cuma ada part-part yang tertentu dia tak akan bagi kerjasama.. Akak mesti kena ikut ke mana-mana saja dia pergi kalau akak tidak bersekolah, kalau tak ikut, boleh bergaduh dibuatnya. huhuhu~~ dalam kepala terbayang peristiwa bawang, aduhai~~
Asben akak memang super perfecto walid, akak tak pernah nak sangkal.. Dia memang sayang sangat-sangat pada anaknya. Akak ni jatuh yang keempat kedudukannya🙂

Kami pun ketawa bersama-sama.

Seterusnya, kami pun bercerita, dan dia akan berkahwin tahun hadapan. Semoga ada jodoh&urusan dipermudahkan.. Amin.

%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%

Tamat sesi persekolahan, dari jauh kancil sudah tersergam comel. Apatah lagi pemandunya😉
Ummi pun ceritakan kisah tadi&walid hanya ketawa sahaja. Mulalah adegan sakat menyakat!
Sungguh hairulku itu sangat sweeeeeetttttt apabila dia merasa malu-malu dengan hidung kembang kuncup. I loiiiikeeeee it!😀

Sampai rumah, ambil mujahid musleh&bergegas ke Usim menghantar mimi untuk setelkan feloshipnya. Selesai semua, kami terus balik semula ke Shah Alam.

On the way ke Shah Alam, ummi tenung dan perhatikan wajah walid.. Benarkah walid sweeeetttt?😉

Macam tak percaya ajekan.. Walid bertanya kenapa ummi memandangnya tanpa kelip mata..
Ummi jawab nak tengok walid yang sweet..
Walid pun jawab, dah mulalah tu😉

Pada ummi,
Walid kalian memang sweet&ada tikanya dia keanak-anakkan..
Yang paling ummi pasti, walid kalian manja orangnya..
Keras hati, sangat coooooooooolllllll!
Cuma bila angin tak elok dia datang, ianya akan jadi sangat buruuuuuukkkk& menaaaakuutkan!
Lariiiiiii😉 hahahaha..

Walau apapun walid kalian,
Ummi menerima seadanya kerana ummi menyayanginya tanpa ada sebab..
Suka padanya&sayang padanya kerana dia yang bernama
MOHD HAIRULHAZAN BIN ROSLI.
Semoga ikatan nikah cinta kita sampai ke JannahNya.

Allah,
Berilah rahmah, mawaddah&sakeenahMu dalam hubungan kami ini.
Sesungguhnya kami berkumpul hanya keranaMu.
Allahumma Amin🙂

20120906-235004.jpg

Ni dia sweeeetttt ummi,
Cinta jantung hati ummi😀

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: