My Blog

Tentang Awak&Kite…NurCinta Kami…

Bread roll

20120923-233724.jpg

20120923-233851.jpg

20120923-233916.jpg

See, solehah baby sedang buat bread roll sosej.. Layan mereka buat hati ummi rasa terhibur.. Walaupun macam-macam pesen adik buat..

Ummi suruh penyetkan roti, adik kepal-kepalkan roti.. hihihi😀 janji adik happy, ummi pun suka.

20120923-234230.jpg

Taraa, adik&kak long bergambar dengan bread roll frozen.

> bajet nak goreng untuk minuman petang setelah anak-anak berendam dalam kolam, tapi minyak tak cukup untuk menggoreng.. Jadi, minuman petang buatlah spageti goreng basah&teh O panas.
Bread roll, frozenkan.. Esok pagi boleh bekalkan kak long ke sekolah.. Ummi pun boleh bawa bekal sekali. Tinggalkan untuk adik, ibu&bonda kat rumah..

> esok ada sesi bergambar di sekolah kak long pakai kimono, jadi walid kena hantar naik kereta (kimono dah dry cleaning&bergantung dalam beg plastik) Kena bertolak sekitar jam 6.30-6.45pagi, kalau tidak, jalan jem..

> hari ni 1st time masak sup seafood yang dah teringin+permintaan kak long yang dekat 3bulan tidak ditunaikan (sian anak ummi) kerana walid kata tak selera dia nak makan. Kalau suami tak de selera nak makan, isteri pun terbantut nak memasak.. Tapi hari ni, tercapai juga hasrat itu.. Guess what? Walid makan bertambah-tambah&menjilat jari-sedap benar katanya, esok boleh masakan lagi.. Erk????🙂

> hari ni juga, ummi,walid&abang dating bertiga ke Tesco sarapan pagi&beli udang&sotong kembang. Adik&kak long tinggal rumah dengan ibu&bonda.

> malam, usai maghrib… Kita ke speedmart, kak long cakap ada party kat sekolah esok. Bila ummi telefon miss sherly, rupanya hari jumaat.. Jadi, bajet nak beli barangan party kak long bertukar beli barangan dapur&cekedis untuk anak-anak…🙂

> semalam (sabtu 22 sept) ummi sekolah ganti.. Jadi kita tak ke mana-mana.. Ummi pulak nak demam selsema, malas nak keluar berjalan walaupun walid ajak keluar. Last midnight, kami gebang juga ke Petronas highway sekadar makan megi ayam&tomyam.. [erk, patut ke?]
Sebenarnya nak makan dunkin donuts, tapi anak-anak nak makan goreng ayam mcd cuma bahagian peha original tak ada, jadi makan dunkin donuts jelah.. aik, alih-alih ternampak megi kat petronas, terus tukar plan makan megi kat situ aje.. Alhamdulillah, memang sedia meja untuk bersantai-santai di tengah buta malam ke pagi… Ow sweet moment! Balik, sekitar jam dua pagi, terus tidur lena🙂 janji anak-anak happy ye sayang🙂

——-
Jom tidur, esok nak bangun lebih pagi lagi😉

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: