My Blog

Tentang Awak&Kite…NurCinta Kami…

Weekend yang ditunggu

Yeeehaaaa, weekend datang lagi. Sememangnya ramai yang menunggu hari bercuti dari kerja.. Begitu juga dengan aku🙂

Usai solat subuh, aku&anje memulakan proses mendobi baju di luar rumah memandangkan electroluxku masih mc lagi.. Plannya lepas setel mendobi, kejut mujahid musleh mandi kolam. Anje yang baik hati ajak bersarapan di Tesco. Aku pun ok aje..

Akhirnya, plan bersarapan di Tesco berubah kepada berkelah di luar rumah.. Dalam kepala dok timbang-timbang, berkelah kat luar rumah sambil menikmati sarapan pagi&mujahid musleh berenang, mesti best giler.. Aku pun tangkas menggoreng roti canai segera&crab stik. Roti canai dipotong untuk dicicah dengan susu pekat manis. Mujahid musleh pula diberi pilihan untuk makan roti canai atau bijirin+susu segar atau makan keduanya sekali pun boleh..

Sedapnya berkelah di luar rumah! Keseronokkan yang luarbiasa!🙂 walaupun save bajet, tapi itu bukanlah perkara penting dalam timbangan.. Tak terfikir pun pasal nak save bajet. Hanya fikir nak cari kelainan&memberi kegembiraan pada mujahid musleh.. Cuma hujan renyai-renyai turun, jadinya mujahid musleh hanya bersarapan sambil bertanya tentang hujan yang turun🙂

Setel sarapan, mujahid musleh dibiarkan main playdoh diluar rumah.. Aku&anje ketagih melayan filem youtube mr.vampire-filem cina😉 pagi-pagi dah layan filem cina..hihihi😉 best sebab anje sambung kat tv. Terima kasih anje🙂

Bila hujan, kami menghantar atin ke metro driving untuk belajar memandu.. Bilalah aku ni nak perabiskan ambil lesen memandu.. Bulan 12, matilah lesen L.. Jenuh juga nak kena masuk kelas dengar ceramah semula😦 On the way balik rumah, singgah membeli buah potong untuk makan ketika layan filem nanti.

Lunch sekitar jam 4 petang-udang kunyit grill.. Bolehlah🙂

Jam 6 petang ambil mimi di Um.. Drive thru kat Mac D-beli ice cream untuk meriangkan lagi mujahid musleh..

Malam, layan mujahid musleh hinggalah derang tidur..

_____________________________________________________

catatan ummi: esok, walid sudah ajak ke Ikea untuk bersarapan sambil membawa mujahid musleh berjalan&bermain..
Terima kasih walid🙂

20121013-211639.jpg</a

situasi ini menarik perhatian ummi ketika ummi sedang sibuk menulis blog.. Walid menyuap abang makan sambil keduanya tengok tv😀

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: