My Blog

Tentang Awak&Kite…NurCinta Kami…

Mereka

Apabila mereka tidur, terasa sunyinya rumah ni..
Walaupun banyak kerja boleh disiapkan ketika mereka tidur, namun jauh disudut hati terasa sunyi dan sepi rumah kami. Aku dengan blog yang perlu diupdate, anje pula memerhati turun naik saham. Masing-masing membuat kerja sendiri…

Aku mahu key in markah tapi saps pulak diselenggara. Hari ni ambil cuti rehat khas memandangkan adik&abang tidak sihat.. Ditambah pula dengan kepenatan pulang berhari raya yang masih berbaki..

Adanya anak-anak, rasa yang indah mewangi..
Adakalanya, jika stress datang menjengah diri, ingin sekali sumbatkan mereka bertiga ke dalam perutku supaya mereka lebih selamat daripada tempias stress dan amarahku..
Sungguhlah mujahid musleh ini menjadikan aku tempat menguji, bereksperimen dan medan teater.. Aduhai~

20121029-155312.jpg

Kak long ini, walaupun ummi sedang marah… Dia tetap dengan soalan-soalan yang banyak non stop.. Sering meminta maaf even ummi yang bersalah.. Suka sangat bermain dengan adik yang agak kememeh.. Suka juga menunjuk-nunjuk supaya adik jeles&menangis… Memang begitu ke sayang?

20121029-155537.jpg

Adik pun begitu juga… Kalau kak long bertanya, dia juga sibuk bertanya dengan bahasanya yang pelat itu.. Ummi pun sampai pusing tak tahu soalan siapa yang perlu dijawab terlebih dahulu.. Adik perangainya memang garang.. Apa yang kak long pegang, dia pun nak juga.. Kesian juga pada kak long yang kena banyak sangat mengalah..

20121029-155750.jpg

Abang comel.. Sedap dicium.. Menangis pun ala-ala macam tak menangis.. Ummi memang heram memanjang sebab abanga suka sangat berkepit dengan ummi.. Dah besar, mahu lagi ke abag berkepit dengan ummi?

_______________________________
Hari diluar sedang hujan lebat.. Memang syiok layan tidur bersama mujahid musleh yang enak dibuai mimpi kanak-kanak mereka😉

Jadikanlah mereka anak-anak yang soleh dan musleh wahai Allah yang memakbulkan doa hambaNya… Amim….🙂

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: