My Blog

Tentang Awak&Kite…NurCinta Kami…

Sindrom Ibu

Dua minggu mimi menjaga anak-anak kecil ini membuatkan mereka mencarinya di pagi hari. Mimi telah dihantar pulang ke UM untuk memulakan sem baru. Begitu juga dengan atin yang memang agak sibuk dan tidak sempat pulang ke rumah kami.

Malam semalam, melihat anak-anak kecil ini menangis – adik aaminah, mahu bondanya pulang bersama meruntun hati seorang ummi. Ya, umminya adalah pekerja yang tidak dapat memberikan tumpuan 100% pada anak-anak.

Hari ini, kami bangun agak lewat sekitar 5.45 pagi.. Maka mulalah kemeriahan rumah untuk menyiapkan anak-anak sebelum bergegas menghantar ummi ke sekolah, kemudian kak long dan pulang semula ke rumah.. Bermulalah sisi masa mereka dalam kereta..

Sindrom ibu ini apabila, Ahmad Afkaar dan adik mencari ibu dalam bilik tidur ibu. Menangis-nangis dan asyik masuk ke bilik ibu. Hampa apabila melihat ibu yang tiada untuk memujuknya, maka menangislah mereka.. Alahai~ Perkara ini akan mengambil masa seminggu sebelum mereka faham yang ibu sudah memulakan pengajian dan tidak dapat mengasuh dan mendidik mereka..

Ibu,
Terima kasih meluangkan masa menjaga, mengasuh dan mendidik mereka dengan penuh kasih sayang, tolak ansur dan ada sifat tegas seorang ibu…
Semoga terus maju dan berilmu sepanjang kembara ilmu yang penuh dengan mehnah&ujian.

20130301-212027.jpg

kiri:ibu 🙂

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: