My Blog

Tentang Awak&Kite…NurCinta Kami…

5 Mei 2013

Jam menunjukkan 7.09 pagi. Dalam masa satu jam lagi, pintu-pintu pusat pengundian akan dibuka dan bermulalah proses pemilihan pemimpin di seluruh negara untuk 5 tahun berikutnya. Bahkan lebih dari itu, ia bukan sahaja proses untuk memilih pemimpin, tetapi ia juga melibatkan aspek masa depan anak-anak.

Mereka tidak mengundi, tetapi masa depan mereka terletak di tangan saya dari sudut pendidikan mereka, bidang sosial mereka di masa hadapan dan yang paling utama adalah soal agama Islamitu untuk mereka pada masa hadapan.

Pada sebelah malam nanti, satu Malaysia akan tahu keputusan pilihanraya. Kalah dan menang itu adalah pasti sama ada ia berpihak kepada BN atau Pakatan Rakyat. Masing-masing harus menerima hakikat tersebut.

sekiranya Pakatan Rakyat menang pada kali ini, Alhamdulillah.

namun sekiranya keputusan adalah sebaliknya, hati mesti redha dan yang pasti kami awal-awal lagi telah menang kerana berani membuat keputusan dan telah ada kesedaran di dalam politik Malaysia.

(Ketibaan kami di Segamat malam tadi disambut dengan dua pacak bendera BN di depan pintu rumah mak; kami menjadi golongan minoriti di sini.;) )

20130515-182602.jpg

Kekal ke dakwatnya?

Advertisements

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: